Narcisme

Ik krijg regelmatig de vraag waarom mijn broers denken het recht te hebben om zich overal mee te kunnen bemoeien en te kunnen oordelen over zaken waar ze helemaal niets van afweten. Ze worden blijkbaar gevoed door mensen die zelf een ster zijn in het vertellen van leugens en trekken daardoor de verkeerde conclusies. Ook willen ze niet geloven dat de waarheid anders in elkaar steekt omdat dit nu eenmaal niet in de denkwijze past. Maar de echte frustratie en het grote probleem is dat zij jaren hun vader achterna hebben gelopen en hun moeder hebben genegeerd. Na het overlijden van mijn vader eind 2015 kwamen ze erachter dat er geen cent was te halen en alleen maar schulden waren. Tja, toen moesten de pijlen op moeders worden gericht en werd er ineens geroepen dat ze het beste met haar voor hadden. Dat ze al jaren wordt genegeerd toont wel aan hoe enorm ‘betrokken’ ze zijn met haar wel en wee. Het gaat dus alleen maar om de centen want de heren zijn gewoon bang dat er voor hun niets overblijft. De recente aanvraag tot bewindvoering had alleen maar tot doel om zelf de controle te krijgen over haar financiën.

De aanleiding van deze hetze met Opgelicht?! kwam voort toen broer Onno, raadslid voor Lokaal Liberaal in Maarssen en destijds ZZP’er voor AVROTROS, in november 2016 niet de gewenste lening van 5.000 euro kreeg van zijn moeder omdat hij zijn oude schulden nog steeds niet had betaald. Het was ook enorm hypocriet om wel bij haar geld te gaan lospeuteren als je het ineens moeilijk hebt terwijl hij haar al jaren negeerde. Als een verongelijkte kleuter is hij naar de redactie gestapt met het verwijt dat ik mijn moeder financieel zou benadelen. Dat mijnheer niets wist over het wel en wee van haar financiën scheen ook de redactie niets uit maken. Overigens heeft hij zijn schuld tot op heden nog steeds niet voldaan en zit de kop van deze struisvogel diep in de grond.

Nu heb ik via dit blog recentelijk het advies gekregen om op een website te kijken met als onderwerp narcisme en ik moet zeggen dat alles ineens duidelijk wordt. Bedankt voor deze tip want ik begrijp nu wat de achtergronden zijn van jullie gedrag en hoop dat jullie snel de juiste therapie kunnen vinden om de problemen onder de knie te krijgen…

Update 03.09.2018
Ik kreeg naar aanleiding van dit artikel een uitermate grievend en vanzelfsprekend anoniem bericht. Als de schrijver nou zelf de eerste stap zet en laat zien dat hij geen lafaard, een zwakkeling of een loser is zoals hij in zijn bericht stelt en zijn naam bekend maakt zal ik hem voorzien van alle feiten en zijn boodschap hier alsnog publiceren. We hebben zoals verwacht tot op heden geen enkele reactie gehad maar dat is geen verrassing.